Blog i Novosti

Šta je SEM?

Marketing na pretraživačima ili SEM(search engine marketing) jedan je od najučinkovitijih načina za razvoj vašeg poslovanja na sve konkurentnijem tržištu. Sa milionima kompanija koje se bore za iste oči, nikad nije bilo važnije oglašavati se na internetu, a marketing na pretraživacima najučinkovitiji je način za promociju vaših proizvoda i razvoj vašeg poslovanja.

Marketing na pretrazivacima je praksa marketinškog poslovanja pomoću plaćenih oglasa koji se pojavljuju na stranicama rezultata pretraživača(ili SERP -ovima). Oglašivači licitiraju za ključne riječi koje bi korisnici usluga poput Google-a i Binga mogli unijeti prilikom traženja određenih proizvoda ili usluga, što oglašivaču daje mogućnost da se njihovi oglasi prikazuju uz rezultate za te upite pretraživanja.

Ovi oglasi, često poznati pod izrazom oglasi po plaćanju po ‘kliku’, dolaze u različitim formatima. Neki su mali, tekstualni oglasi, dok su drugi, poput oglasa s podacima o proizvodu  vizuelniji oglasi zasnovani na proizvodima koji potrošačima omogućavaju da na prvi pogled vide važne informacije, poput cijene i recenzije.

Najveća snaga marketinga na pretraživačima je u tome što oglašivačima nudi mogućnost da svoje oglase stave pred motivisane kupce koji su spremni kupiti u trenutku kada su spremni za kupovinu. Nijedan drugi medij za oglašavanje to ne može učiniti, zbog čega je marketing na pretraživacima toliko učinkovit i tako nevjerovatno moćan način za razvoj vašeg poslovanja.

SEM ili SEO

Generalno, “marketing na pretraživačima” odnosi se na plaćeni marketing pretraživanjem, sistem u kojem kompanije plaćaju Google-u za prikazivanje svojih oglasa u rezultatima pretraživanja.

Optimizacija za pretraživače ili SEO drugačija je jer kompanije ne plaćaju Google-u promet i klikove već zarađuju besplatno mjesto u rezultatima pretraživanja tako što imaju najrelevantniji sadržaj za datu pretragu ključnih riječi.

Ključne riječi: Temelj marketinga na pretraživačima

Ključne riječi su temelj marketinga na pretraživačima.Kako korisnici unose ključne riječi (kao dio upita za pretraživanje) u pretraživače kako bi pronašli ono što traže, ne bi trebalo biti iznenađujuće što ključne riječi čine osnovu marketinga na pretraživačima kao strategije oglašavanja.

Dekster

Napišite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Trebaju vam naše usluge?

Designing your virtual space, Changing your reality

Sa strastvenim pristupom ka digitalnom svijetu, naša kompanija predstavlja vrhunskog partnera u kreiranju modernih i efikasnih web sajtova i aplikacija. Posvećeni smo pružanju inovativnih rešenja koja unapređuju prisutnost brenda i optimizuju digitalno iskustvo.

Pretraži Sajt

info@digital-artefakt.me

Copyright 2023 @digital artefakt

wpChatIcon
preloader image