Blog i Novosti

Autor: Dekster

Cijena profesionalnog veb sajta?

Kolika je cijena izrade veb sajta?

Na ovo pitanje ne možemo dati eksplicitan odgovor. Cijena se može kretati od 200 eura pa do par hiljada.. Zašto? Zato jer sama cijena izrade veb sajta zavisi od mnogo faktora, od kompleksnosti idejnog rešenja i uopšte zahtjeva klijenata. Za razliku od većine, individualno pristupamo svakom klijentu i težimo da kreiramo jedinstvena softverska rešenja koja će prezentovati odgovarajući sadržaj na najbolji mogući način.

Koji su faktori koji utiču na cijenu?

Faktori koji utiču na cijenu su brojni. Da li je veb sajt statičan ili dinamičan(veb aplikacija)? U slučaju informacione dinamike, podrazumijeva se rad sa bazama podataka i logično je da je cijena veća. Da li se implementira sistem za upravljanje sadržajem(CMS)? Zatim, koliko će da ima stranica? Da li će da postoji kontakt forma? Na koji način će da budu implementirane animacije? Koju ćemo da koristimo tehnologiju prilikom izrade? U kom pravcu će da se ide sa optimizacijama za pretraživače, građenjem linkova, analitikom ključnih riječi, kompresovanjem multi-medijalnih podataka i optimizacijama koda u svrhu boljih performansi? Naveli smo mnogo pitanja, a ja iskreno mislim samo da postoji jedno.

Da li ću da pravim profesionalan veb sajt, ili ću da se zadovoljim sa polu-rešenjem koje će da naruši integritet biznisa i koji će biti anti-reklama?

Svakako da ima dosta ljudi koji umiju da kreiraju sajt, naročito sa komercijalizacijama platformi sa integrisanim sistemom za upravljanjem sadržaja koji omogućava ljudima sa malim ili nikakvim tehničkim znanjem naprave veb sajt, ali..Postavlja se pitanje da li će taj sajt kvalitetno i efikasno prezentovati vaš posao na internetu.  Kakav ćete utisak ostaviti na posjetioce takvim veb sajtom? Kako će se pozicionirati u medijskom prostoru? Da li će takav sajt da pruži dobro korisničko iskustvo? Da li će prodavati za vas i dovoditi vam nove kupce? To su pitanja na koja treba tražiti odgovor prije nego se upustite u izradu sajta. 

Za kraj

Uvjek imajte na umu da je veb sajt lična karta vašeg posla na internetu. Na osnovu veb sajta posjetioci stiču prvi utisak o vama, koji je najčešće i presudan kada odlučuju da li će nekome pokloniti svoje poverenje. Dobro urađen sajt može biti odličan poslovni alat i pravi magnet za privlačenje novih klijenata i dobrih prihoda.

Prije  nego što postavite pitanje koliko će me koštati izrada veb sajta, zapitajte se koliku zaradu će vam taj veb sajt donijeti.

Dekster

1 Komentar

  1. Ask AI 17/12/2023

    Wonderful beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how could i subscribe for a blog web site? The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea

Napišite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Trebaju vam naše usluge?

Designing your virtual space, Changing your reality

Sa strastvenim pristupom ka digitalnom svijetu, naša kompanija predstavlja vrhunskog partnera u kreiranju modernih i efikasnih web sajtova i aplikacija. Posvećeni smo pružanju inovativnih rešenja koja unapređuju prisutnost brenda i optimizuju digitalno iskustvo.

Pretraži Sajt

info@digital-artefakt.me

Copyright 2023 @digital artefakt

wpChatIcon
preloader image