Cijena profesionalnog veb sajta?

Cijena profesionalnog veb sajta?

Kolika je cijena izrade veb sajta?

Na ovo pitanje ne možemo dati eksplicitan odgovor. Cijena se može kretati od 200 eura pa do par hiljada.. Zašto? Zato jer sama cijena izrade veb sajta zavisi od mnogo faktora, od kompleksnosti idejnog rešenja i uopšte zahtjeva klijenata. Za razliku od većine, individualno pristupamo svakom klijentu i težimo da kreiramo jedinstvena softverska rešenja koja će prezentovati odgovarajući sadržaj na najbolji mogući način.

izrada sajta cijena, web sajtovi

Koji su faktori koji utiču na cijenu?

Faktori koji utiču na cijenu su brojni. Da li je veb sajt statičan ili dinamičan(veb aplikacija)? U slučaju informacione dinamike, podrazumijeva se rad sa bazama podataka i logično je da je cijena veća. Da li se implementira sistem za upravljanje sadržajem(CMS)? Zatim, koliko će da ima stranica? Da li će da postoji kontakt forma? Na koji način će da budu implementirane animacije? Koju ćemo da koristimo tehnologiju prilikom izrade? U kom pravcu će da se ide sa optimizacijama za pretraživače, građenjem linkova, analitikom ključnih riječi, kompresovanjem multi-medijalnih podataka i optimizacijama koda u svrhu boljih performansi? Naveli smo mnogo pitanja, a ja iskreno mislim samo da postoji jedno.

Da li ću da pravim profesionalan veb sajt, ili ću da se zadovoljim sa polu-rešenjem koje će da naruši integritet biznisa i koji će biti anti-reklama?

Svakako da ima dosta ljudi koji umiju da kreiraju sajt, naročito sa komercijalizacijama platformi sa integrisanim sistemom za upravljanjem sadržaja koji omogućava ljudima sa malim ili nikakvim tehničkim znanjem naprave veb sajt, ali..Postavlja se pitanje da li će taj sajt kvalitetno i efikasno prezentovati vaš posao na internetu.  Kakav ćete utisak ostaviti na posjetioce takvim veb sajtom? Kako će se pozicionirati u medijskom prostoru? Da li će takav sajt da pruži dobro korisničko iskustvo? Da li će prodavati za vas i dovoditi vam nove kupce? To su pitanja na koja treba tražiti odgovor prije nego se upustite u izradu sajta. 

Za kraj

Uvjek imajte na umu da je veb sajt lična karta vašeg posla na internetu. Na osnovu veb sajta posjetioci stiču prvi utisak o vama, koji je najčešće i presudan kada odlučuju da li će nekome pokloniti svoje poverenje. Dobro urađen sajt može biti odličan poslovni alat i pravi magnet za privlačenje novih klijenata i dobrih prihoda.

Koliko košta veb sajt?

Prije  nego što postavite pitanje koliko će me koštati izrada veb sajta, zapitajte se koliku zaradu će vam taj veb sajt donijeti.

Slični članci

5. oktobar 2021.

Marko Mališić

Redizajn web sajta

5. oktobar 2021.

Marko Mališić

Rad sa bazama podataka

5. oktobar 2021.

Marko Mališić

Izrada i održavanje web sajta.

5. oktobar 2021.

Marko Mališić

Prilagodljivi(responsive) dizajn